#Intifalla 2012 València

De la #privameravalenciana a la #intifalla

Intifalla València

#intifalla. 1r dia, contra la repressió policial i per la defensa de les llibertats i els drets fonamentals

 • Escridassada a Rita Barberà en la primera mascletada Vilaweb 1/03/2012
  Centenars de persones han escridassat la batllessa de València, Rita Barberà, durant la primera mascletada, aquest migdia. La gent havia estat convocada a través de Facebook a una xiulada contra les retallades, la reforma laboral i la repressió policíaca, aprofitant que la primera mascletada coincidia amb l’entrada en vigor de les retallades en el servei públic. Quan Barberà ha eixit al balcó, unes tres-centes persones combregades sota seu l’han rebuda a crits de ‘Fora, fora!’.
  Just quan havia de començar la mascletada, s’ha començat a sentir la xiulada de centenars de persones aplegades a la plaça de l’Ajuntament, algunes de les quals alçaven llibres i globus negres, en protesta per la violència de la policia durant les manifestacions d’estudiants de la policia.
  L’Ajuntament de València ha apujat al màxim la música per a tapar el soroll de la protesta. El president, Alberto Fabra, que era al balcó de l’ajuntament, ha declarat després que ell només havia sentit una mascletada.
 • Pitos, libros y globos negros en la primera ‘mascletà’ de Fallas El País 1/03/2012
  Pitos, libros y globos negros han dejado sentir su presencia en la primera mascletà de las Fallas 2012. Grupos de jóvenes aislados entre los festeros han aprovechado la ocasión para reclamar la dimisión de la delegada del Gobierno, Paula Sánchez de León, por las cargas policiales contra estudiantes registradas las semana pasada. El Ayuntamiento de Valencia ha subido al máximo la música ambiental para disipar el sonido de las protestas.
  Alberto Fabra, presidente de la Generalitat, ha seguido el disparo desde el balcón del Ayuntamiento y ha asegurado no haber sentido la protesta. “Yo solo he oído una mascletà”, ha dicho sonriente.
 • La “Intifalla” porta la primavera valenciana a les Falles  Llibertat.cat 1/03/2012
  Convocats per les xarxes socials, els protestants s’han aplegat a les portes de l’Ajuntament de València per mostrar el seu rebuig a les retallades en l’ensenyament públic, la reforma laboral i la repressió policial contra les protestes estudiantils. Amb llibres, cartells i globus negres, els concentrats han aconseguit tenyir la festa de protesta, que ha pres el nom d’Intifalla, tot i que l’Ajuntament ha apujat el volum de la megafonia per intentar afogar les xiulades.
 • Vídeos #intifalla: la intifalla 2012 ha començat l’1 de març a la plaça de l’ajuntament, la gent s’ha reunit per escridassare els polítics i les seues reformes laborals, retallades socials i repressió policial. FALLES SÍ, LLUITA TAMBÉ

  YouTube Preview Image

#intifalla. 2n dia, per uns serveis socials públics i de qualitat. Solidaritat Parc Alkosa

 • Segona mascletada a València… i segona escridassada a Rita Barberá Vilaweb 2/03/2012
  Moltes persones presents a la plaça de l’Ajuntament de València avui a migdia, en ocasió de la segona mascletada de Falles, han tornat a escridassar la batllessa Rita Barberá (vídeo). La xiulada, que com ahir s’ha intentat silenciar des de l’ajuntament amb megafonia a tot volum, segueix una convocatòria a través de Facebook, que proposa que cada mascletada, de l’1 al 19 de març, inclogui una xiulada amb una reivindicació concreta diària. La d’avui ha reclamat uns serveis socials públics i de qualitat.
 • La escuela pública cerca la ‘mascletá’ El País, 2/03/2012
  La concentración ciudadana en torno a la mascletá que se dispara diariamente en la plaza del Ayuntamiento de Valencia se ha convertido en escenario perfecto para mantener vivas las protestas estudiantiles en contra de los recortes de gasto y en favor de la escuela pública. Y tantas otras. De hecho, hay un calendario de reivindicaciones vinculadas a cada una de las mascletaes.
 • Vídeos
  • 2n dia d’Intifalla. València. PPCC
   YouTube Preview Image
  • Màquines de neteja atacant la #intifalla
   YouTube Preview Image

#intifalla. 3r dia, per una educació pública i de qualitat

 • Les protestes fan que Rita Barberá no miri la mascletada des del balcó Vilaweb 3/03/2012
  …Fins a cinc-centes persones han secundat la convocatòria d’avui, que reclamava una educació pública i de qualitat. Gent amb pancartes i llibres a la mà (vídeoàlbum de fotos), juntament amb una colla de tabalers i dolçainers, han desafiat amb crits i xiulets la megafonia a tot volum de l’ajuntament i també els vehicles de neteja, que com ahir (vídeo) han intentat dispersar els concentrats just després de la mascletada.
  …Al final de l’escridassada d’avui, alguns assistents han avisat per les xarxes socials de la presència d’un parell de grups de feixistes, que han mirat de provocar davant la passivitat de la policia. I un usuari de Twitter ha assegurat: ‘Nou antidisturbis ens han perseguit, ens hab agafat les dates i ens han escorcollat al final de la #intifalla’.
 • Barberá incendia les Falles L’Informatiu 4/03/2012
  Després que, amb l’inici de les mascletaes, les protestes ciutadanes a la gestió del PP es traslladaren davant de l’ajuntament de València, l’alcaldessa i el seu equip van emprendre un atac als ciutadans utilitzant les Falles i la Cort d’Honor com a arma i escut. Ahir va recuperar terreny.
  Ja passaven les 14:20 hores d’ahir diumenge, i llanguien les protestes davant de la balconada de l’ajuntament de València, quan des d’una finestra lateral de la part frontal de l’edifici, l’alcaldessa Rita Barberá va apuntar mig cos i, després d’assenyalar els primers ciutadans que —o bé reclamaven en el carrer o bé havien acudit a acoquinar els que ho feien— van detectar la seua presència, va alçar la mà i va realitzar el signe de la victòria. En el seu rostre ja no quedava rastre del somriure forçat mantingut en la balconada minuts abans, només una ganyota de menyspreu.
  …centenars de ciutadans, malgrat estar convocats per una cridada de protesta fragmentada i no unitària (en lloc de mantenir un únic lema, alguns col·lectius segueixen obstinats a fragmentar les protestes per temes, encara que el responsable de tots els problemes siga el mateix), es van plantar davant la balconada i van decidir trencar el silenci i la seua docilitat.
  Llavors, el govern municipal va combatre els seus crits amb música atronadora, però el poc que va transcendir de la protesta (de la qual l’Informatiu va informar) va animar l’endemà més ciutadans. La resposta de l’ajuntament, amb més volum i vehicles de la neteja llançats sobre els manifestants, evidenciava que els aquestos havien tocat un punt sensible. I el que va acabar d’evidenciar-ho va ser la repercussió en els mitjans de comunicació.
  ahir van canviar les coses, i l’alcaldessa, que no havia assistit a la mascletà de dissabte (al contrari de l’insinuat en alguns llocs, és rar l’any que Barberá ha assistit a tots els espectacles), no es va exposar a una situació “no controlada”. I és que, en un fet sense precedents, la Policia Local va decidir ampliar el cordó de seguretat de l’espectacle de manera que ningú poguera situar-se davant de la balconada abans de la mascletà.
  Que la mesura perjudicara a tots els ciutadans (ja que l’aforament de la plaça es va veure enormement reduït), no importava. Beneficiava Barberá, que s’evitava protestes prèvies, i alhora permetia en controlar les posteriors, perquè una horda de bel·ligerants entusiastes va acudir amb celeritat a ocupar la part frontal de la balconada després de l’espectacle, tractant de fer callar amb els seus càntics els ciutadans que van voler mostrar les seues protestes. Malgrat açò, a la vista que no ho aconseguien, alguns d’ells van tractar d’acoquinar sense èxit als concentrats —se’ls encararen amb crits i insults— que van continuar amb la seua actitud ferma i pacífica.
 • Vídeo Fallas 03 Marzo 2012 Mascletà #Intifalla
  YouTube Preview Image

#intifalla. 4t dia, per una sanitat pública i de qualitat

 • Continuen les protestes en les mascletades de València Vilaweb 4/03/2012
  …Després de tres dies intentant silenciar i impedir (amb megafonia a tot volum i vehicles de neteja passant constatment) les escridassades i xiulades reivindicatives a les mascletades, les protestes diàries han tornat a ser presents a la plaça de l’Ajuntament, tot i que sota el balcó hi havia grades de seients instal·lades per a la cavalcada del Ninot i la policia impedia d’accedir-hi i d’estar-s’hi.
 • Las falleras mayores denuncian insultos, violencia y acoso de quienes claman por los recortes 20minutos 4/03/2012
  Polémica en las Fallas por las protestas en la mascletà.
  El Ayuntamiento matiza horas después que la queja es de ex falleras.
  Las 23 agrupaciones de Valencia piden fiestas en paz.
  Denuncian intimidación a menores pero no hay constancia de agresiones.

  …Y en esta línea se han manifestado este domingo las falleras mayores en un duro comunicado en el que mostraban su «indignación» por las protestas del grupo de ciudadanos. El escrito denuncia que tanto ellas como sus cortes de honor se han visto «insultadas, acosadas e intimidadas por grupos de personas bajo lemas y consignas de orden político». Además, denuncian que se está produciendo una «violencia e intimidación» también hacia niñas de entre 8 y 11 años, que son «incapaces de entender lo que está sucediendo».
  En su opinión, «ninguna reivindicación justifica el uso de la violencia, el acoso, el insulto o la intimidación». No obstante, hasta el momento no hay constancia de ninguna agresión.
  Fuentes municipales precisaron horas después que la autoría del comunicado corresponde a las ex falleras mayores de la ciudad, y no a las actuales, Sandra Muñoz y Rocío Pascual, pese a que en la firma del escrito reza «falleras mayores de Valencia».
  Al mismo tiempo, las 23 agrupaciones falleras han remitido otra carta en la que ratifican que las falleras son «insultadas y vejadas públicamente» y han pedido unas fiestas «en paz y armonía» alejadas de la política.
 • Fotos

#intifalla. 5é dia, per la memòria històrica i la justícia amb les víctimes del franquisme

 • Comunicat d’Intifalla 5/03/2012
  …Intifalla és una metàfora. Triada de forma conscient, amb totes les seues implicacions. Triem recuperar l’esperit crític i transgressor d’un espai que ha estat i ha de ser nostre, de tots, del 99%. Si l’univers faller institucional renuncia- no només en festes, sinó tot l’any- a exercir com a tal, això ha de servir per recordar-nos que és la nostra responsabilitat fer-ho. I sense ambigüitats: no reconeixem la legitimitat de la Junta Central Fallera i de la Cort d’Honor igual que no veiem legítim que la Comissió Europea o el Banc Central Europeu decidisquen el nostre futur. Exercim la democràcia, ací i ara. Pensem globalment i actuem localment.
  Per això demà tornarem a l’hora de la Mascletà, i hi tornarem molts de dies. Encara que el Partit Popular, els mitjans de comunicació i les ex-falleres s’entesten en convertir la nostra protesta en una disputa pueril entre assessors de partits, buscar culpables o acusar-nos de cremar contenidors; baixarem igualment al carrer, perquè és nostre i no de la Policia. Baixarem a posar sobre la taula temes i problemes que no se senten als informatius, als parlaments o a les cimeres, a construir l’agenda del 99% de la població mundial.
  Les persones, els moviments socials, som els autèntics falleros i falleres. Ho som i serem tot l’any, com ho fórem al mes de maig, en què convertirem les places en casals, colles i càbiles improvisades. Ho hem sigut estes setmanes de sobrevinguda primavera valenciana, ho som ara, i ho serem, com els artistes fallers, treballant l’endemà de la crema. Com diu el Subcomandante Ric, ací la festa no s’acaba mai.
 • Vídeo: un centenar de persones s’ha tornat a congregar davant del balcó de l’ajuntament per a escridassar els polítics i en contra la reforma laboral i les retallades, tot i la irrupció de 3 provocadors i del servei de neteja de l’ajuntamentYouTube Preview Image

#intifalla. 6é dia, per la no privatització de la justícia (defensa del torn d’ofici)

 • Continuen les protestes durant les mascletades Vilaweb 6/03/2012
 • Pren la mascletà: València clama!Libertat.cat
  Cada dia la primavera valenciana pren València amb la “Intifalla”, una mobilització que ha revolucionat les Falles i que gaudeix d’un seguiment multitudinari, fins al punt que l’Ajuntament de València es veu obligat a intentar silenciar les protestes apujant el volum del so i fins al punt que l’alcaldessa de València, Rita Barberá, no va sortir al balcó de l’Ajuntament com fa cada any per aquestes dates.
 • La Intifalla entre el silenciament i la criminalització Mèdia.cat 6/03/2012
  Davant d’una protesta de qualsevol tipus, els mitjans de comunicació haurien d’informar-ne sobre el seu desenvolupament, les seves motivacions, repercussions i, en cas d’haver-n’hi, conseqüències negatives. Si es tracta, però, de mitjans amb criteris més polítics que periodístics i les seves directrius són oposar-se a la mobilització, aquests tenen dues opcions: o bé silenciar-les o bé criminalitzar-les. Però les dues són difícilment compatibles a risc de fer el ridícul.
  …El el punt àlgid d’aquesta paradoxa es va donar ahir a Ràdio9, els locutors del qual van assegurar que no havien sentit cap xiulet i, pocs minuts més tard, Alberto Fabra denunciava, en el mateix programa, la mala educació dels manifestants que “polititzaven una festa de tots”.
 • YouTube Preview Image

#intifalla. 7é dia, per la no criminalització dels immigrants i per la defensa dels Drets Humans. Pel tancament dels Centres d’Internament d’Immigrants


#intifalla. 8é dia, per la igualtat de gènere i contra la violència masclista

 • Ràdio Klara. Joan nos cuenta lo sucedido después de la protesta en la mascletà del pasado jueves 8 de Marzo cuando fueron retenidos, identificados y multados por insultos al Ayuntamiento y concentración ilegal.
 • Vídeo.
  YouTube Preview Image

#intifalla. 9é dia, contra la manipulació informativa (dia dedicat especialment a Canal 9)

 • Vídeo: Protesta popular contra les retallades, la manipulació informativa, la corrupció i la repressió policial després de la mascletà que ha oferit la castellonenca Pirotècnia Antonio Zarzoso. Cada dia un grup més nombrós de gent es reuneix sota le balcó de l’Ajuntament per demostrar el seu desacord amb el govern del PP valencià. Xiulits i dolçaines contra el mal govern.YouTube Preview Image
 • Galeria de fotos 9ª #IntiFalla

#intifalla. 10é dia, contra la corrupció

 • La Intifalla en directe, finalment Jordi Monteagudo 11/03/2012
  …I, com a punt final, em vaig poder acostar, en acabar, a sota del balcó, on entre 800 i 1200 persones protestaven contra la corrupció … i participar-hi aixecant, no la veu (encara estic afònic), però sí un llibre de poemes (una arma molt perillosa, la poesia, ja se sap).
 • Vídeo
  • Mascletà 10.3.12. València
   YouTube Preview Image
  • MASCLETÀ 10.3.2012. 10a INTIFALLA. Globus contra les retallades
   YouTube Preview Image
  • Desplegament de pancartes davant l’Ajuntament de València. Protestes contra la corrupció i les retallades.
   YouTube Preview Image

#intifalla. 11é dia, pels drets dels i de les treballadores. Contra la reforma laboral

 • Vídeos
  • Intifalla 11-03-2012
   YouTube Preview Image
  • Intifalla 11-03-2012
   YouTube Preview Image

#intifalla. 12é dia, contra els privilegis de la Banca i dels rics. Contra els paradisos fiscals.


#intifalla. 13é dia, per la solidaritat internacional i la cooperació entre els pobles. Suport a la lluita dels pobles grec, egipci, etc.

 • Vídeo intiFalla mascletà 13 març 2012
  YouTube Preview Image

#intifalla. 14é dia, contra la dictadura dels mercats i de la Troika (FMI, CE i BCE)

 • ‘Després de la intifalla ens van escorcollar sense dir-nos per què’ Vilaweb 14/03/2012
  …Dos dels manifestants que van participar ahir en la protesta a la mascletada contra les retallades del govern valencià, coneguda com a intifalla, van ser retinguts i escorcollats per un grup de nou agents de la policia espanyola quan tornaven cap a casa. Tots dos, Xavi Francès, de 50 anys, i una companya seva, col·laboradors de Ca Revolta, van preguntar per què els identificaven i els escorcollaven, però els agents es negaven a respondre’ls. Finalment, els van dir que eren ‘persones d’interès policíac’.
 • La mare del deute
 • Vídeo IntiFalla mascletà 14 03 2012
  YouTube Preview Image

#intifalla. 15é dia, pel dret a la vivenda. Per la dació en pagament

 • Carta oberta als i les visitants en Falles Pren la mascletà. L’Informatiu 15/03/2012
  Si vens a les Falles has de saber:
  Que les Falles es caracteritzen per ser una festa popular plena de música, soroll i llum, destinada a la crítica social i a la sàtira política, que et contaran els seus monuments de cartró pedra abans de ser cremats si els visites.
  Que València és coneguda també pels seus peculiars representants polítics i pels banquets dels Tribunals en els quals aquests seuen a diari pels seus deliris de grandesa, poder i corrupció a totes les escales. La falta d’ètica i responsabilitat en la política del govern valencià ens ha fet mereixedors d’un primer premi en una secció especial sense parangó.
  …Que el poble, lliure i sobirà, ha decidit que aquestes Falles que vas a viure tinguen un atractiu distint. En elles hi haurà per suposat música, soroll i llum (i taquígrafs), i com no crítica i sàtira, però aquesta vegada no inanimada sinó amb tota l’animació i imaginació de que la seua gent és capaç. I perquè no t’ho perdes, sempre en el mateix lloc i a la mateixa hora. Cada dia en acabar la Mascletà, baix del balcó de l’Ajuntament. Allí trobaràs la lliure expressió d’aquest poble valencià que ha decidit alçar la veu en festes (amb xiulets, pancartes i targetes roges) en defensa dels seus drets i la seua dignitat, perquè considera que la situació és tan greu i les característiques d’aquesta festa tan propícies que no va a deixar per a demà el que porta fent cada dia des de fa molt de temps.
 • Ser de interés policial y enemigo en Valencia Fabola Meco Rebelión 15/03/2012
  …Hoy, lejos de haber aprendido algo, lejos de un deseable respeto a los derechos y a la democracia, esta policía nacional sigue siendo merecedora de noticia y de denuncia. Sus cuestionables técnicas tienen ahora una nueva víctima: las personas que cada día, inmediatamente después de la Máscletà, se manifiestan pacífica y puntualmente bajo el balcón del Ayuntamiento de Valencia en el marco de las acciones convocadas por el movimiento ciudadano “Pren la mascleta” (Toma la mascletà), conocido también como “Intifalla”. En este escenario diario, la policía nacional se sitúa visiblemente en un lateral, aparentemente en actitud de mera vigilancia. No es ésta sin embargo su verdadera intención, pues su acción se despliega después, cuando los y las manifestantes al terminar la acción reivindicativa emprenden su marcha. Es entonces cuando, en calles aledañas y en su buscado aislamiento, estas personas son seguidas e identificadas. El motivo alegado en el curso de la identificación: “ser persona de interés policial”. La pregunta es si PERPOL y ENEMIGO son sinónimos y, si lo son, cuándo van a dejar de serlo. La pregunta sigue siendo cuándo los responsables políticos van a tomar buena cuenta de que vivimos en un estado democrático de derecho en el que el pueblo tiene no sólo el derecho sino también el deber de ejercer el control, tanto dentro como fuera de las urnas.

#intifalla. 16é dia, contra les polítiques del malbaratament i els grans esdeveniments


#intifalla. 17é dia, no a les retallades en drets socials

 • Al rescat de les Falles El Punt Avui 17/03/2012
  …Encara hui, més de 200 comissions participen en el concurs de llibrets de Lo Rat Penat, que se situa al marge de la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Unes quantes falleres majors han passat del regnat faller a ser en llistes electorals del PP. La falla municipal és, any rere any, un aparador propagandístic de l’agenda política governamental. El balcó de l’ajuntament en les mascletades és feu del populisme de Rita Barberá i si les circumstàncies l’obliguen a compartir primera línia amb no afins –cas, fa dos anys, de l’aleshores vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Fernández de la Vega– la xiulada, baix del balcó, està assegurada.
  Tanmateix, els dominis de la dreta enguany han patit un sotrac. S’hi ha introduït la “primavera valenciana”, rebatejada amb el nom d’Intifalla. Des de l’1 de març, moments abans i després de les mascletades, a la plaça de l’Ajuntament, cada dia es protesta per una causa: contra les retallades, contra la violència policial a les manifestacions estudiantils, contra la corrupció, contra els abusos bancaris…
 • IntiFalla, 17-3-2012, Valencia
  YouTube Preview Image

#intifalla. 18é dia, per la democràcia i la sobirania popular. Per una assemblea constituent

 • Falla reivindicativa
 • Vídeo #intifalla 18-03-12
  YouTube Preview Image
 • Els treballadors de RTVV en vaga protesten durant la mascletada Vilaweb 18/03/2012
  Quan les falles arriben al moment culminant els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana fan, avui i demà, dues jornades de vaga parcial per protestar contra els acomiadaments que preveu l’expedient de regulació d’ocupació proposat per la direcció. Els treballadors que avui han fet l’aturada parcial s’han manifestat durant la mascletada del migdia a València, i han estat aplaudits per una part del públic. Els sindicats es queixen dels serveis mínims imposats per la direcció.
  Els serveis mínims permeten que s’emeti la mascletada i el Notícies 9 del migdia, però demà la televisió pública valenciana deixarà d’emetre en directe, per primera volta en vint-i-tres anys, la cremada.
 • Imatges de la concentració de treballadors al voltant de la unitat mòbil de RTVV, diumenge 18 de març.
 • Informació pel turisme

#intifalla. 19é dia, totes les causes


Castelló

 • Cadena humana – protesta al pas del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en la Romeria 2012 Castelló de la Plana. NO A LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS.
  YouTube Preview Image
  En aquest vídeo podem observar com ignora el president Fabra la ciutadania que protesta contra la corrupció i contra les retallades en educació. El mateix va fer el primer dia de la #intifalla quan digué que ell només havia escoltat la mascletà.

Gandia


Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *