Retirem els diners dels bancs pels serveis públics

Retirada col·lectiva de diners pels serveis públics Llibertat.cat 4/02/2012

La Intersindical Valenciana ha iniciat una campanya per retirar un mínim de 100 euros dels bancs i anima tot el personal del sector públic i la ciutadania en general a realitzar aquesta acció “senzilla, legal, contundent i cridanera”.

La idea, explica el sindicat, és que cada treballador del sector públic retire un mínim de 100 euros del compte corrent “per tal que en lloc de deixar als bancs, responsables de la crisi financera, que gestionen els nostres diners, els gestionarem nosaltres”. A més, animen la resta de ciutadans i ciutadanes del País Valencià perquè realitzen aquesta acció.

Divendres al matí delegats del sindicat van escenificar la retirada de diners al Banc de València, a la ciutat de València. Amb aquesta acció volen assenyalar directament la banca, a qui considera “un dels grans culpables de la crisi” i que “continua amb grans beneficis i injeccions de diners públics mentre el govern valencià roba els diners al personal del sector públic amb les rebaixes salarials que han acordat en decret-llei del 10 de gener per poder pagar el deute que han generat després de més de 15 anys balafiant i malbaratant els nostres recursos econòmics”.

Pel sindicat, la indignació popular que s’ha evidenciat contra el govern valencià en les multitudinàries mobilitzacions que s’han celebrat en les darreres setmanes també s’ha de traslladar a les entitats financeres.

Si la meitat dels treballadors públics de la Generalitat Valenciana se sumen a la iniciativa els bancs deixaran de tenir 6,5 milions d’euros “per fer maldats”. Al País Valencià hi ha 130.000 treballadores públics.

 


Tagged . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *