Francisco Camps, declarat ‘no culpable’ del delicte de suborn en el ‘cas Gürtel’

L’expresident de la Generalitat valenciana ha estat absolt pel tribunal popular per 5 vots a 4 juntament amb l’exsecretari d’organització del PP valencià, Ricardo Costa

Racó Català 25/01/2012

L’expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha estat declarat “no culpable” per un jurat popular per la seva vinculació al “cas Gürtel” en companyia de l’exsecretari d’organització del PP valencià, Ricardo Costa. La votació del jurat s’ha aprovat per 5 vots a 4, considerant que no hi ha prou proves que demostrin la certesa de les acusacions. Tots dos s’han enfrontat a un judici on se’ls acusava d’un delicte de suborn impropi continuat per haver acceptat regals de membres de la trama “Gürtel” a canvi d’influir en adjudicacions de contractes. Els altres dos acusats pel “cas dels vestits”, l’exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos i l’excap de l’equip de govern de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, es van declarar culpables al seu dia i han estat condemnats a 9.600 euros de multa cadascun, la pena més alta que marcava el codi penal espanyol quan van cometre aquest delicte. Camps però va optar per negar les acusacions, presentar la seva dimissió al capdavant de la Generalitat i enfrontar-se al judici.

El procés que ha acabat amb aquesta imputació s’ha allargat tres anys i les ha vist de tots colors, des de l’obertura inicial del procediment judicial pel TSJ, fins al seu arxivament, passant per la reobertura del sumari per part del Tribunal Suprem espanyol.

El magistrat José Flors creia que hi havia molts indicis per encausar Camps, acusat de rebre com a regal 25 vestits per valor de més de 14.000 euros. La Fiscalia Anticorrupció acusava Camps d’haver-los rebut entre 2005 i 2008, en els que va cometre un delicte de suborn impropi continuat i demana per ell una multa de 41.250 euros. Segons la interlocutòria judicial en aquest període 2005-2008 es van adjudicar força contractes públics des de l’administració valenciana cap a empreses vinculades a la trama “Gúrtel”, a canvi dels quals Camps i els altres acusats haurien rebut aquests regals amb la intenció de “guanyar-se el seu afecte o favor”.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *