El Govern, obert a regular el dret a la vaga

Santamaría desafia els dirigents sindicals a fer públics els seus sous

El Periódico Divendres, 17 de febrer del 2012 – 15:44h

P. M. / R.M. S. / Madrid

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, no tanca la porta a regular el dret a la vaga a Espanya. CiU ha mostrat el seu desig de limitar aquest dret per evitar vagues, especialment en el sector de transports, capaces de causar greus perjudicis als usuaris com els que va ocasionar la vaga dels controladors aeris o els que podria ocasionar l’actual convocatòria que afecta el congrés de mòbils a Barcelona (Mobile World Congress).
La portaveu ha aclarit que no van introduir cap limitació en el reial decret llei de reforma laboral perquè no era “urgent”, però l’Executiu està obert a “analitzar” les esmenes que puguin voler introduir en el text els partits polítics sobre aquest tema. “Analitzarem amb interès les propostes”, ha dit. “S’ha parlat molt d’un tema que diuen que s’ha de fer, però no hi ha acord sobre el com”, ha matisat.

La marxa de diumenge

En relació amb la manifestació convocada diumenge pels sindicats contra la reforma laboral, la vicepresidenta ha dit “comprendre” que les organitzacions sindicals “protestin” perquè la norma els resta poder en les relacions laborals. No obstant, ha defensat que el Govern actua per “defensar el dret dels treballadors en atur”.


Després d’un Consell de Ministres en què l’Executiu ha aprovat mesures de transparència i de retallada en els salaris dels directius de les empreses públiques, Santamaría ha desafiat els dirigents sindicals a fer públiques les seves retribucions donat que una part del finançament d’aquestes organitzacions procedeix de l’erari públic.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *